FORUMUL TINERILOR GRECO-CATOLICI DIN EPARHIA DE LUGOJ
UN FORUM DESCHIS TUTUROR TINERILOR CARE DORESC SA DISCUTE DESPRE DUMNEZEU, SFINTI, BISERICA SI LUMEA DE AZI!
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUMUL TINERILOR GRECO-CATOLICI DIN EPARHIA DE LUGOJ | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL TINERILOR GRECO-CATOLICI DIN EPARHIA DE LUGOJ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Larina23
Femeie
19 ani
Timis
cauta Barbat
28 - 80 ani
FORUMUL TINERILOR GRECO-CATOLICI DIN EPARHIA DE LUGOJ / ARHIVA ACESTUI FORUM / Poate intereseaza!  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Octavian Mihaescu
Membru Senior

Inregistrat: acum 20 ani
Postari: 51
Referitor la emisiunea "Vorbe despre Fapte" din 31.05.2005 transmisa la TVR-International.

Referitor la emisiunea "Vorbe despre Fapte" transmisă la TVR-International pe data de 31.05.2005. în care Petre Roman  acuză asa zisa "grupare Ion Radoi- Ion Puiu", ca o formatiune de tip fascista, as dori să fac citeva precizari:

Deşi personal nu am vazut acea emisiune, totuşi din relatările celor care au vazut acea emisiune printre care : Octavian Mihăiescu (din Germania) şi Ivan Horia (din Italia), ambii membri PNTCD în acea perioada si participanti la demostraţiile din Piata Univesităţii, doresc să fac citeva dezvaluiri pe care le-am facut si-n anii trecuţi, însă conducerea de atunci a Romaniei nu le-a luat în seamă.  ÃŽn cazul mineriadelor din  iunie 1990 am trimis mai multe faxuri din Germania, dela faxul Ing.Buero Thomas Grebner din Speyer, unde lucram, către preşedintele Emil Constantinescu şi consilierii săi. Nu este nici o întimplare, faptul că, la acea emisiune din 31.05.2005 de la TVR-International  să apară alături de: Petre Roman si Emil Constantinescu. De fapt, ei s-au şi felicitat  împreună la sediul PNTCD din B-l Carol I pe data de 07.01.1997, cînd CDR sărbătorea pe Sf.Ion în onoarea lui Ion Diaconescu. Cind m-am apropiat de Petre Roman sa-i spun cîteva cuvinte a spus că nu mai are timp. După aceea şi Emil Constantinescu a fost strigat iute afară de către un om de pază din suita preşedintelui, spunîndu-i că, ar avea o convorbire telefonică  urgentă cu Chişinăul.

Cu privire la afirmaţia lui Petre Roman din data de 31.05.2005  la TVR-International în care am fost făcuţi fără neruşinare ca "fascişti", mulţi dintre noi care eram membrii PNTCD, această afrimatie un este un lucru nou. Acelaşi acuză de a fi  "fascişti" l-am auzit si din gura securitaţii lui ceauşescu, cînd un grup de vreo 30 persone care frecventam cursurile  lui Ioan Alexandru de la Universitatea Bucureşti  am fost anchetaţi de către securitate  pentru faptul că, îl vizitaserăm pe Petre Ţuţea acasă, în mansarda unde locuia lînga grădina Cişmigiu. ÃŽn acea perioadă Petre Ţuţea era foarte bolnav. Nu putea sa mergă şi se urirna în pat. Toată lumea credea că, renumitul om de cultură şi filozof ce a stat în nichisorile comuniste tipm de 17 ani, va muri cît de cuînd. La sugestia lui Ioan Alexandru,   spusă în plină aulă a Universităţii de la Facultatea de Limbi Clasice şi Romanice, cât si a pictorului Sorin Dumitrescu, s-a format un grup pentru ajutorarea lui Petre Ţuţea. Securitatea a prins de veste şi a urmat aceea anchetele. Printre cei anchtaţi au fost : Marian Munteanu, Victor Negară, Silviu Despa şi mulţi alţii care veneau la cursurile lui Ioan Alexandru la Universitate în acel timp. La acele anchete ale securitatii ţinute in lunile de vara ale anului 1989 am fost acuzaţi de "fascism" de către organele de anchetă ale dictatorului ceaşescu.

Eu, care în aceea vreme aparţineam de Biserica Creştin-Baptistă "Sf.Treime" din Bucureşti, ca si Octavian Mihăiescu,  am ramas "înmărmurit"  la astfel de acuzaţii venite prin gura maiorului "Marinescu", cel care m-a anchetat. Aşa că,  astfel de cuvinte înjositoare venite prin gura lui Petre Roman la adresa noastră nu mă miră. ÃŽn ele răzbat aceeaşi  ură  anti-creştină  ÃƒÆ’Ã‚Â®nreptată împotriva lui Ioan Alexandru,  cît şi împotriva tuturor ce au în sufletul lor un creştinism militant.

Apropos ! Si preşedintele George W.Bush a fost acuzat de "fascism", atît el  cît şi înaintaşii din familia lui, de către unii aşa zisi "democraţi" din SUA, sau împotriva Papei Benedict al XVI-lea. Motivul acelşi : "cînd eşti privit de atei ca un creştin militant ". Lupta anti-creştină nu s-a sfîrşit o data cu terminarea războilui rece sau  cu prăbuşirea ateismului de tip comunist. NU ! Această luptă îmbracă  acum alte forme, însă în străfunduri ea are aceeaşi ură.

Pentru cei care nu ne ştiu timp de 15 ani, din motive bine ştiute: " Noi suntem gruparea creştină  a senatorului şi poetului  Ioan Alexandru. După părerea mea, Ioan Alexandru a fost omorît. ÃŽn acea perioadă a verii anului 1994 Ioan Alexandru  îşi îndrepta direct acuza împotriva lui Ion Iliescu  în timpul vizitei militarilor americani crestini de pe misiunea spaţiala "Apollo 16", citez: "ÃŽntr-o Ţară care se declară peste 90% creştină, nu au dreptul la conducerea acestei Tări forţe anti-crestine sau liber cugetătoare". După terminarea acelei conferinte tinute în sala Dacian, prin parbrizul masinii cu care venisem din Germania, dupa vizita noastră la predeintele Richard von Wiezsäcker, Ioan Alexandru mi-l arată pe Virgil Măgureanu. Se uită la mine si-mi spune întrebîndu-se: "Ce o fi căutat aici ?". La cîteva zile la Arad Ioan Alexandru va suferi acel atac cerebral care va duce în final la moartea senatorului.

Din această grupare "Creştină" a lui Ioan Alexandru din perioada comunista au făcut parte : Ion Rădoi, Marian Munteanu, Octavian Mihăiescu, Horia Ivan, Silviu Despa, Gabriel Klimowicz de la TV-N24, Victor Negară şi mulţi alţii, care în acele vremuri veneau la Universitate şi ascultau "Cuvîntul lui Dumnezeu" în original ebraic, spus atît de muninat de Ioan Alexandru. Mulţi dintre noi am fost în  Piaţa Universităţii în noaptea de sînge din 21.Decembrie 1989 cînd Ioan Alexandru va trece cu Crucea si Icoana lui Iisus Hristos printre cordoanele de soldaţi: de la Piaţa Romană până la Piţa Universităţii.

ÃŽnsă, a se arunca asupra noastră vina mineriadelor din ianuarie-iunie 1990 sub masca ca am fi "fascisti", aşa cum a făcut-o d-l Petre Roman în emisiunea TVR-International din 31.mai 2005  mi se pare o jignire profunda adusă tineretului din acele zile ce au stat ca nişte miei "la înjunghiere" înaitea glonţelor comunismului de tip ceauşist, ce dărîmase si distrusese zeci de biserici si de mănastiri în acele vremi. ÃŽn nopatea de 21 Decembrie 1989 a fost  un refuz al tineretului creştin al României de a nu pleca acasă pîna nu  păna nu va dobîndi libertatea conştiinţă şi de exprimare  creştină autentică conform tradiţiilor şi obiceiurilor cele mai profunde ale Poporului Român. Tinerii din acea noapte de sînge strigau :

Noi de aicea nu plecăm, nu plecăm acasă

Pînă nu vom dobîndi libertatea noastră !....

ŞI JUSTEŢEA NOASTRĂ ÃƒÆ’Ã…Â½NAINTEA NAŢIUNII SI ÃŽNAINTEA LUI DUMNEZEU. Amin !

VREM DREPTATE  PENTRU CRIMELE ŞI SÂNGELE NEVINOVAT VĂRSAT!



Victor Negară

(Karlsruhe-Germania)

poate referitor emisiunea despre din 31.05.2005 transmisa emisiunea despre data care petre

17.4KB


_______________________________________


pus acum 19 ani
   
Pr.Cory
Moderator

Inregistrat: acum 20 ani
Postari: 243
Am inteles ca sunteti din cei ce nu au acceptat schimbarea PNTCD in PPCD, nu-i asa?

pus acum 19 ani
   
Octavian Mihaescu
Membru Senior

Inregistrat: acum 20 ani
Postari: 51

Pr.Cory a scris:

Am inteles ca sunteti din cei ce nu au acceptat schimbarea PNTCD in PPCD, nu-i asa?



Da, ati înteles foarte bine!


_______________________________________


pus acum 19 ani
   
Dan
Moderator

Din: Roma
Inregistrat: acum 20 ani
Postari: 335
Pai simie mi se pare ca schimbarea de nume este total inutila. Desi il stimez pe Ciuhandu ca si primar al Timisorii, oras in care traiesc de altefel cand sunt acasa, nu sunt de acord cu acest demers al sau.

_______________________________________


pus acum 19 ani
   
Octavian Mihaescu
Membru Senior

Inregistrat: acum 20 ani
Postari: 51

Dan a scris:

Pai simie mi se pare ca schimbarea de nume este total inutila. Desi il stimez pe Ciuhandu ca si primar al Timisorii, oras in care traiesc de altefel cand sunt acasa, nu sunt de acord cu acest demers al sau.



Poate ca schimbarea denumiri se impunea in timp, o adaptare la ceva genul CSU , insa fuziunea cu URR, ideolgic s-a strâmbat directia, portocalizat, când ne statea ffff fain cu galben-alb (sper sa se intelaga unde bat). Sa nu mai vorbesc de alte subtilitati de ordin moral al multor intrusi, care as cum stim pâna mai ieri blestemau biserica, acum s-au vopist si in apratori ai acestiea (creditnei). Miscarea crestina a fost decapitata inca din 1990, iar prin uciderea lui Ioan Alexandru s-a demolat totul.
In privinta lui Ciuhnadu, l-am sprijinit, il stimam, insa politic este o nulitate, nu ar fleler. Am propus strategi de revigorare, insistat sa suflecam mânicile minim un an de zile pe piloni autneticului PNT-cd, nu s-a dat ascultare! In clipa de fata Ciuhnadu a ajuns un fel de Ciorbea pentru taransiti, motiv pentru care danseaza cu cine se iveste pe ring, fie si o baba cheala!

Trebuie sa mai mentionez un element, daca tot suntem intr-e noi crestini. Nici biserica nu ne-a spriinit as cum se cuvenea, doar intentionam sa fim portavocea politica a intereselor sale, a lovit ea insasi in omul de cea mai mare valoare, la lasat pe mâna câinilor de afara, este vb de Poetul Ioan Alexandru.

Pentru cine este un fin observator , iar B.C nu duce lipsa, va sesiza de la distanta ca in fapt Biserica nu mai are o puternica voce in plan politic-ideologic , la nivel European, exceptie face SUA. In U.E Polonia este singura care mai are voce, insa prea mica (18%)si, prea defaimata.

Deci iata motivul principal pentru care eu ma opun acestui PPCD,ce insemana popular? Este o erezie de proproti, tradare! Interesele mele nu maisunt reprezentate de acest partid! pai, ce caut eu într-un partid? Sa îmi apar interesele de grup. Aceasta este marea problema, nu denumirea formatiunilor! Sigur PNT-cd, avea o istorie, un brand, pacat! Nu a avut oamnei in ultimi ani!


_______________________________________


pus acum 19 ani
   
ClaudiuTeodor
Membru Senior

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 67
e dureroasa starea pe care o traiti simtindu-va nereprezentati de catre PPCD. inteleg ca inainte va simteati reprezentati de catre PNTCD. fara a intentiona sa va supar cu ceva, va intreb: voi cum ati ajutat PNTCD-ul, in afara de pareri, de comentarii si de privit din "afara"?
Pt ca PPCD-ul este exact acelasi PNTCD cu exact aceiasi membri si exact aceasi inactivitate inertica, asemeni unei lentori senile.Putini fosti URR-isti activi acum in PPCD sunt doar o mana de oameni cu buna intentie, pe care sigur i-ati fi admirat daca ar fi fost PNTCD-isti, intai. Dar nu au avut incredere sa intre intr-un partid reprezentat de fosile vii care mai mult traiau din gloria de demult.Nu sunt un fost URR-ist daca presupuneti asta. Si stiti de ce au incercat actuali membrii PNTCD sa salveze ceva afiliindu-se la PPE? Pt  ca, din respect pt inaintasi, si din nevoie de sprijin, in fata neimplicarii pnt-istilor celor de aici sau de pretutindeni, au gasit ca unica solutie implinirea dezideratului initiat de catre Coposu, la inscrierea de catre acesta a partidului in PPE. Oricum juridic facea de ani buni parte din PPE. Schimbarea numelui e doar o formalitate care ii da o confirmare europeana in fata fortelor care pregateau iesirea PNTCD-ului din sfera politica si alierea altor forte parlamentare romanesti la familia Crestin Democrata.
Cand Biserica s-a adaptat si si-a schimbat forma sociala institutionalizandu-se, nu ati considerat ca a tradat Calea lui Hristos. De ce credeti ca PNT-ul a tradat daca a devenit PNTCD sau ulterior PPE?
Ce conteaza haina de pe dinafara sau sufletul? Credeti ca pentru cei activi din partid conteaza prezentarea triumfalista a unor culori care cel putin pentru ei nu au conotatii de aparteneta la biserica? ca veni vorba, culorile nu erau galben si alb ci galben cu albastru si alb,adica culorile comunitar-europene, tocmai pt a arata ca partidul isi asuma aquisul comunitar. Majoritatea membrilor activi nu au habar de distinctiile dintre culte, ca sa nu mai spunem ca unii s-ar putea sa nici nu fie crestini! si stiti de ce este situatia asta? pt ca aceia care sunt credinciosi si isi asuma crestin-democratia, o fac la ei acasa uitandu-se la televizor. Nici un partid nu ia in considerare propunerile ideologice venite prin posta. Nu pierde timp sa citeasca tot ceea ce soseste. si chiar daca nu va place asta sa stiti ca este omenesc explicabil si unanim intamplat. Daca vreti sa schimbati ceva nu va bazati pe afilierea rationala si de suflet la Biserica fie ea chiar si a Romei, pt ca nu afilierea la biserica intitutionala ajuta cu ceva ci afilierea la Biserica in Sfantul Spirit, adica la acea biserica formata de inaintasii nostrii care au murit pantru cauza crestina pe care promotorii partidului si-au asumat-o. Aceea este baza pe care s-a cladit ceea ce s-a cladit si care da consistentza si pe care se merita sa se contruiasca de acum incolo. Dar asta se poate face doar fiind FIZIC prezenti la intrunirile partidului tocmai pentru a-i sustine pe cei luminati sau pt a-i indrepta pe cei ce gresesc in deciziile politice. Si asta se face prin indelunga insistenta la fazta locului, nu pt ca nu ar vrea sa accepte alte idei, dar pt ca este uman sa fie reticenti la propuneri si schimbari , dupa ce au suferit de atatea ori datorita oamenilor cu rea intentie, care s-au infiltrat in partid MAI ALES DUPA 1996.
S-ar putea sa aveti o alta viziune daca veti veni la sedintze, ba chiar s-ar putea sa intelegeti de ce se iau anumite decizii, pt ca veti intelege motivatia pt care se actioneaza asa. S-ar putea ca odata ce intzelegeti din interior ce se intampla, chiar voi insiva sa luati exact acelesi decizii care s-au luat deja. Sau nu. Dar pt aceasta e bine sa veniti si sa faceti parte activa din familia celor car jertfesc din timpul, resursele, cunostintele si chiar viatza lor pt a face ceva pt noi cei care stam la cafelutze, privind asfintitul linistiti si facand comentarii pe seama lor.


_______________________________________
kalokagatia

pus acum 19 ani
   
ClaudiuTeodor
Membru Senior

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 67
P.S.
pe alta pagina mi se pare ca Pr.Cory (daca am scris bine) sugera ca mai intai ar fi potrivita strangerea randurilor intre tinerii catolici de rituri diferite.
Il contrazic pt ca in Biserica Ctolica a devenit o moda nedeclarata sa afisezi afilierea cu Roma ca pe un fapt monden, de societate, ca pe o conditie sociala, ca pe o apartenenta culturala, in antiteza(chiar daca nemarturisita public) cu apartenentza la "romanism", care se sugereaza ca este mult prea balcanic sau mult prea ne-latin(a se citi "necivilizat" in preferintzele lui de articulare sociala. In consecintza multi cauta sa afiseze apartenentza la Roma ca o salvare sociala (SI NU SPIRITUALA) din conditia societatii actuale romanesti ca si cum aceasta afiliere ar fi jenanta.
O asemenea atitudine nu face decat sa ne duca la opusul ecumenismului, respectiv la formare de enclave, de grupuletze care cauta sa se indentifice ca fiind evident diferite de restul si se intampla ca atunci cand credem ca fiecare e de capul lui, diavolul sa fie cu fiecare in mandria functionala proprie si in autosuficientza..
Dar ca sa nu vi se para ca vreau sa ma cert cu cineva, am  sa va arat cum vad eu  solutia la problema actuala.
Stiati ca in Liban opozitia este formata dintr-un grup foarte unit format din musulmani, druzi si maroniti(crestini)?
Si nu din motive politice, ci din motiv de afirmare a adevarului de atingere a unui nivel de libertate personala si sociala si mai ales de vietzuire familiala, a intregului popor IMPREUNA.
Aceea insemna ecumenism, cand toti fratii apartinand aceleasi structuri arhetipale, traditii culturale, model psiho-social, sunt uniti in numele Adevarului si condusi, culmea, de catre patriarhul crestin!
Noi nici macar nu trebuie sa ne framantam cu dilema legata de unirea cu cei de alta religie, pt ca suntem crestini, chiar daca de culte diferite.
De veti putea sa credeti ca noi cei ce ne tragem din stramosii acestui neam avem acelasi arhetip spiritual, aceasi structura subconstienta colectiva la care apartinem functional, si acelasi mod psiho-social de functionare, veti putea vedea ca dincolo de cultul caruia apartinem avem ceva organic care na da mai multa consistentza si coeziune daca ne unim, decat avem cu frati de ai nostri din alte parti, fie chiar si din Roma, care adesea nici nu stiu unde este Romania si nici nu au cea mai vaga intentie sa se intereseze de treburile intime din Casa(patria) noastra. Si va spun acest lucru ca unui care am am stat printre seminaristi catolici din intreaga lume si am fost tare indurerat sa vad ca in palatul papal nu am gasit decat pe degetele de la o mana oameni care sa aiba macar un habar de nivel de scoala generala despre Romania.
Asa ca daca veti vrea sa aduceti un aport la construirea unei cetati crestine, aici, in locul in care Dumnezeu ne-a pus, bine este sa va orintati catre resursele pe care neamul acesta, cultura aceasta, timpul acesta, pe care le avem la indemana intru Hristos, si cu care El Insusi are incredere ca putem face ceva bun si chiar are incredere in noi.
Asta ar proba maturitatea noastra si ne-ar scoate probabil din pribegia dintre "egiptul" constiintzei si ne va aduce in "tzara fagaduintzei".


_______________________________________
kalokagatia

pus acum 19 ani
   
Dan
Moderator

Din: Roma
Inregistrat: acum 20 ani
Postari: 335
Referitor la prima problema eu trebue sa spun ca in mare parte CLaudiu are dreptate. Spun aceasta in sesnsul in casre intradevar PNTCD a fost (si inca este) sinonim cu inactivitatea. Si tocami de aceea schimbarea denumirii pe mine ma deramjeaza putin, intru cat mie mi se pare ca aceasta schimbare de titulatura s-a facut pentru a fugi de acea imaginea rea a inactivitatii. Deci problema este ca s-a schimbat titulatura dar nu naravul.

_______________________________________


pus acum 19 ani
   
P.Cory
Administrator emerit

Din: Lugoj/Arad
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 756
Apartenenta la catolicism nu cred sa-i indeparteze pe romani de "credinta lor stramoseasca" ci din contra.Nu cred ca i-ar indeparta de spiritualitatea "romaneasca" ci din contra.Catolicii de orice rit din Romania nu doresc sa-i faca pe romani sa se departeze de constiinta lor nationala chiar apropiindu-i de Cetatea Eterna.Este evident ca in special unii intelectuali vad in catolicism o "iesire din balcanism" si o noua mentalitate dar nu cred ca de fapt nu ar cauta o viata spirituala intensa , o vieta de comuniune cu Isus Cristos.Nu este usor sa dam un "verdict" asupra acestui fenomen.

Cat despre PPCD nu vreau sa ma pronunt dat fiind ca unui preot catolic i se cere sa evite amestecul in politica.


pus acum 19 ani
   
Dan
Moderator

Din: Roma
Inregistrat: acum 20 ani
Postari: 335
NU stiu daca claudiu se referea la o veritabila constiinta nationala, ci poate mai mult de o matrice spiritula specifica unui anumit numar de oameni. Conceptpul de constiinta nationala a devenit astazi extrem de echivoc.
Nu cred ca cineva incearca o apropiere de Roma pentru a iesi din romanism, ci popate o apropiere de Roma tocmai pentru a descoperi si mai mult radacinile romanesti. NU cred ca este un veritabil pericol sau ceva amenintator.
E adevarat ca multi de la Roma nici nu stiu unde este Romania, si porblema asta am abordato in rubrica despre ecumenism. Oricum inteleg claudiu ca tu esti in acest caz adeptul conceptului "prin noi insine" ceea ce nu este gresit. Dar eu cred ca trebuie gasit un echilibru, trebuie facuta o sinteza intre deschiderea catre Roma si forta proprie. Problema este ca forta proprie este latenta in momentul acesta is de aceea prima varianta pare mai usoara. Trebuie insa mers mai departe pe un drum echilibrat.


_______________________________________


pus acum 19 ani
   
P.Cory
Administrator emerit

Din: Lugoj/Arad
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 756
Bravo,Dan!

pus acum 19 ani
   
ClaudiuTeodor
Membru Senior

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 67
da, sunt si eu de acord cu rationamentul tau

_______________________________________
kalokagatia

pus acum 19 ani
   
Octavian Mihaescu
Membru Senior

Inregistrat: acum 20 ani
Postari: 51
Gresit intels D-le Claudiu Teodor

Dar sa nu mai vb de acest ppcd,care nu are absolut nimic cu doctrina crestin-democrata, ci doar de fatada. Acest aspect poate fi cu usurinta descifrat, nu intru in detali, asta este de când lumea, mereu dupa ne trezim si, când este târziu!

Din acest punct de vedere, nu^pot acepta jertfi nici macar un cent ptr acest ppcd! Ma întrebati ce am facut ptr PNT-cd, eu pot spune datoria, poate datorita parintilor noastri nu am putut mai mult! Dar eu pot spune fara rusine, mi-am facut datoria! partidul m-a tradat, nu mai este reprezentantul intereselor mele, as ca Adio!

Cred ca va pripiti, observ cum opiia D-vs este tipica Timisoarei, care vede lucrurile prin prisma(omul) Primarulu Ciuhnadu, care in afara Timisoarei a dovedit ca este o nulitate! Una este sa fi primar si alta lider de partid lanivel national, sa faci politca de mare maestru, ceea ce nu este cazul lui Ciuhandu, pe care l-am sprijinit din pacate, pentru ca ne-a mintit cu nersinare!

Nu este adevarat! Membri PNT-cd, nu au aderat la PPCD, foarte putini, dar si mai putin vechi sau din 1990! Dealtfel observam ca PPCD, nu da semen a se ridica, dimpotriva a ajuns sub cota fostului PNT-cd! Mai degraba a prelaut cota URR (0.37%) In Bucuresti nici macar 0.10% nu reuseste capta, unde baza pe acolo o avea la un 3-5%!

Pe de alta parte eu nu mai vizitez nici macar seitul ppcd, daramite sa ma mai intereseze soarta acestui hibrid!

Pacat!


_______________________________________


pus acum 19 ani
   
P.Cory
Administrator emerit

Din: Lugoj/Arad
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 756
Politica romaneasca este ciudata...

pus acum 19 ani
   
Dan
Moderator

Din: Roma
Inregistrat: acum 20 ani
Postari: 335
Eu totusi cred ca dl Ciuhabdu nu este chiar asa de incompetent, si chiar daca dezaprob schimbarea numelui partidului, cred ca lui Ciuhandu i s-a oferit mult prea putina incredere. Poate in loc sa il criticati si sa il considerati o nulitate ar fi mai bine sa intrati cu el in vorba si sa incercati sa intelegeti ratiunile masurilor luate de el. Este usor sa daramam tot si sa jignim oameni, dar in lumea de aqstazi trebue sa si construim ceva!!!!!!!!!!!!!!!! Asa ca ar trebui sa fim mai constructivi.

_______________________________________


pus acum 19 ani
   
ClaudiuTeodor
Membru Senior

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 67
Intezeleg stare, pt ca si eu o simt
Si eu iubeam fostul PNT si apoi mai putin PNTCD si am sonzatie stranie fatza de PPCD.
Subscriu la parerea ca aceia care "fac jocurile" pe acolo nu au habar de crestinism si, in general, subscriu la toate parerile exprimate.
Dar, am respect si cinstire pentru aceia care au murit pentru credintza, neam si patrie si pe jartfa carora s-a cladit o structura in plan ceresc, pe care o pot reprezenta doar aceia care stiu sa imbrace haina credintzei. Ea este acolo si asteapta pe cine cauta si indrazneste. Eu AFIRM ca aceia care conduc, si nu ma refer la Ciuhadu care a incercat doar un cantec de lebeda din onoare pt maiestrii sai, NU REPREZINTA MOSTENIREA PRTIDULUI, si mai ales stau acolo ILEGITIM. dar daca nu faci lumina in camera oare nu va fi intuneric? si daca este intuneric, e vina casei? Oare  cine poate si se cuvine sa aduca Lumina, daca nu aceia care o iubesc si o cunosc? Nimeni nu e obligat sa faca asta, si nici nu as avea de ce sa pun macar in discutie decizia de participare sau de neparticipare a cuiva. P4entru ca si eu simt LEHAMITE. dar eu stau AICI cel putin deocamdata si daca casa in care stau are igrasie, ce sa fac? sa ies din ea si sa ma mut la vecini, sau sa rezolv problema igrasiei? 
Dyupa cum vezi sunt determinat sa fac ceva. Si mai ales pentru faptul ca Ciuhandu, a fost singurul care m-a ajutat sa fac de zece ani incoace misiune crestina cand institutia(ORTODOXA) nu ma ajuta. Am lucrat in programe umanitare cu familia lui in actiuni pineresti in care mai mult consumam decat castigam, in loc sa plecam si noi undeva sa facem bani sau cariera, chiar si teologica. E un om care a stat pe baricade si a acceptat sa candideze prezidential desi CONSIDERA ce nu este potrivit. Dar in zarurile politice aruncate la Bruxelles si Strasbourg i s-a pus in vedere "preferintza" celor de "sus" de a candida, in caz contrar partidul desfiintandu-se datorita neincrederii europenilor in europenismul altor posibili candidati PNTCD.
Cam asta-i deocamdata
As vrea sa stiu si eu o solutie onorabila si cred ca si el, Ciuhandu


_______________________________________
kalokagatia

pus acum 19 ani
   
ClaudiuTeodor
Membru Senior

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 67
Domnule Octavian,
Sunt dispus, in masura in care acceptati si eventual v-ar surade, sa discutam despre alternatieve de alt gen, la alt nivel, alta culoare, despre solutii practicabile, oricat de provocatoare pentru a salva, pastra si chiar deszvolta o constiintza de neam, alta decat cea a partidei romane a lui Cuza. Adica una realmete pentru tzara
Daca nu v-a socat sau deranjat modul sau continutul exprimat de catre mine, din nepricepere, mie unuia mi-ar place sa conversam, macar pentru sugestii, sfaturi sau pareri


_______________________________________
kalokagatia

pus acum 19 ani
   
Octavian Mihaescu
Membru Senior

Inregistrat: acum 20 ani
Postari: 51
In ultimile zile suntem martori unei atrocitati petrecuta într-o
Mânastire din România. Nu am sa intru in detaliile pe care presa le-a
dezvaluit ci as dori sa pun in discutie fenomenul din douo unghiuri.

1) Fondul socio-cultural din România, cu precadere a zonei rurale,
Moldova si Oltenia sunt cele mai vulnerabile zone existente în
România, unde ignoranta, superstitia sunt la ele acasa, fenomen la
care si BOR si-a adus un important aport, cu precadere dupa 1947. Nu
trebuie sa omitem desacralizarea societati moderne de azi, care din
pacate a dat nastere la o inflatie de hibriduri pseudospiritualiste,
care nu va ocoli nici BOR, in ciuda faptului ca detine o fenomenala
forta spirituala, invatatura , cu care putini se pot lauda, ce ar fi
trebuit genera doctori in teologie pâna în ultimul catun uitat de
lume. Din pacate avem rezultat un profan, igonorant, superstitios,
carte traieste inca intr-o lume arhaica, permanent agresat de
transformarile societati, a violentelor istoriei, din care va rezulta
excelentul hibrid taran/muncitor. Iluzionat ca este "invatat",
autocunoscator a toate, va deveni arogant/respingator cu tot ce nu
poate intelge, isi va cere drepturile si prin violenta (vezi
revolutiile proletare). Integrarea in societate se lasa amânta de
prea mult timp, cât mai ales caderea comunismului care oferea iluzia
foretei acestui segement, va genera crize profunde de personalitate,
o ancestrala dusmanie impotriva societati, de unde se considera
marginalizati, exclusi (scrizofrenic). Aceasta categorie considera ca-
i se cuvine sa fie cu mapa ci nu cu "rusinoasa sapa" fenomen tipic
balcanilor, care risca globaliza!

Din pacate BOR nu a dorit adapta cerintelor Sec XX, care a gasit-o
total nepregatita, cramponata in dogmatism excesiv, primitivism,
adugirile neopagâne ritualizate, superstitiile pe care le-a sutinut -
incurajat mai ales in zona rurala, cele mai vulnerabile sunt Oltenia
si Moldova. In realitate BOR nu era obligata a moderniza ci reveni la
radacinile crestinismului autentic, având la dispozitie literatura
patristica. BOR a preferat lupta impotriva unor confesiuni onorabile
precum Baptismul, miscarile evanghelice, pe care le-a acuzat/prigonit
sectarist (vezi devastarile locasurilor de cult din zona rurala). In
acest punct BOR era obligata sa ia aminte ce vrea spune Duhul
Domnului, ca sa vorbim duhovniceste pe limba sa, sa se pare grâul de
neghina, adica sectele, miscarile pseudospirituale de confesiuni
onorabile, parte sigura a Biserici Universale.

2) Pe acest fond, pe care l-am expus mai sus foarte sumar, era normal
sa ne trezim cu un pseudostaret, cu o primitiva instruire, compensata
de-o agera minte-vicelana gen Ceausescu, care sa profite din plin
pentru as recupera violent un loc social convenabil indiferent de
mijloace. Un proverb românesc spune; "când Dumnezeu vrea pierde pe
cineva, îl lasa fara minte". Pentru ca as zisa exorcizare violenta nu
îsi gaseste justificare dogamtica dar nici macar Scripturala, cea ce
nu poate implica invatatura Biserici, as cum se încerca insinua.
Victima si agresorul fac parte din aceiasi componenta sociala,
profana, bolnava psihic, cu acelaeasi interese iluzori, care prin
abila viclenie, perfectionata in prezenta societate, au speculat cu
suces perceptele misionarist-crestine la care biserica este chemata.
Nici o alta instiutie nu putea oferi o ameliorare sociala in afara
biserici, unde dupa 89 acest segement social a dat buzna. Aflat intr-
o criza profunda de personalitate, deregarea psihica generata de
transformarile pe care nu le poate intelge si adapta, asteapta cu
infrigurare ziua razbunari, comunismul a fost una, în prezent este
folosita biserica, invatatura acesteia, care poate fi probagata
eronat ca infailibila, de unde si extremele la care asistam (vezi
Noua Dreapta sau fosti atei comunisti care au pus sutana pe ei mai
nou). Avem in fata o mistificare grosolan-vulgara a invataturi
biserici, de folosire a sa, de catre acest segment si nu numai, este
indejuns sa ne amintim intelectuali, politicieni care pâna mai ieri
blestemau biserica, iar azi o apara cel mai asidu, aspect ce nu
trebuie omis, aceasta atitudine ambigua, camelonica a influentat
considerabil segmentul social pus in discutie.

3) Rezolvarea problemei nu necesita o filozofie de mare maestru ci
doar o vointa socio-poltica care sa fie consecvent aplicata in
colaborare cu biserica. Un astfel de plan am supus atentiei inca din
1990, care a culminat cu romanul meu "Caminul", laudat de vârfurile
instruite a societati, insa fara a da curs aplicari sale. Este o tema
care necesita de urgenta o discutie deschisa socio-politica, in care
sa fie implicate toate confesiunile crestine existente în România, la
care BOR sa cedeze din tort, acepte compromisuri, sa implanteze un
ecumeneism autentic nu formal, de care suntem satui! BOR trebuie sa
trezeasca la realitate, avem ca rod o societate complect
desacralizata, rezultând un hibrid de proletar ranchinos, viclean,
care cu usurinta pune blana de oaie pe cea de lup.
Din pacate în ultimile zile asistam la azvârlirea pruncului odata cu
apa, dat fiind acuzele ce se aduc BOR, care trebuie spus; nu este
singura vinovata de acest rezultat ci si intreaga societate, cu
precadere intelctualitatea, guvernanti, agresiunile istorei s.a.m.d.
Daca analizam la rece vom observa cu usurinta cum BOR va fi pusa în
fata unui fapt implinit. Orcine poate primi binecuvântarea BOR, daca
dovedeste cât este uman posibil, ca este bine intentionat, mai ales
daca construieste o mânastire. In definitiv as s-au construit
locasurile de cult, format viata monahala, biserica nu are voie
interzice astfel de proiecte. Prin urmare BOR nu se face vinovata de
acest accident unic in istoria sa! ÃŽn definitiv cine garanteaza ca
acest dramtic incident nu a fost provocat pentru a se lovi in
biserica, a se azvârli si pruncul?! As cum economic exista un razboi
violent, surd tot as si pe plan confesional, mai ales intr-o lume in
plina globalizare economic-ideologico-religioasa. sa nu omitem ca
dupa 1947 în BOR au fost introdusi uneltele sistemului, gen preotul
Burducea, când cu steaua când cu crucea. Dupa 89, aceleasi unelte
introduse au admis simonist sute de indivizi pentru a se "pregati" în
cadru Institulului Teologic, a existat un scandal pe aceasta tema.
Cine garanteaza ca aceste unelte fidele, intrusi in biserica, nu fac
jocul unor interese oculte, printr-e care si as zisa sutinere a
acestui pseudostaret, criminal sadea, care numai cu religia si
ortodoxia nu le avea! Pentru ca orce am dori spune, biserica are un
dusman de moarte, comunismul, extremele fie stânga sau dreapta, care
nu pregeta folosi de biserica, fenomen vizibil dupa 89! Biserica mai
are un dusman in societatea moderna, omul conserva la care face
referire si Patapievici, caruia biserica nu îi ofera un raspuns
multumitor, ci improvizeaza un dogmatism primitiv, vulgar ritualizat,
care in cele din urma alimenteaza conflictul nihilisto-idealist.
Excesele pseduospirituale la nivel mondial la care asitam, printre
care cel ultim din România sunt semnale foarte clare in acest sens.

Ar fi gresit sa credem ca avem de luptat impotriva unor organizati
oculte gen mult hulita masonerie, unde îsi concentreaza fortele
extrema dreapta-stânga, beneficind de suces la hibridul ranchinos,
vicelan, rod al societati, aflat intr-o crestere ingrijoratoare la
nivel mondial, pentru a mai putea fi igonorat. ÃŽn acest segment
trebuiesc gasite soluti optime, care nu pot fii aplicate excluzând
din joc biserica, tendinta pe care U.E marseaza debil. Avem in SUA un
excelent exemplu de la care ar trebui sa învatam cu toata
seriozitatea! Sa fim mai rezervati în a acuza vehement doar biserica
si, mai grav invatatura sa, excluzând vina societati in ansamblu sau,
contributiei pe care aceasta a adus-o la desacralizare si, pe care
globalizarea o va acentua.

poate ultimile zile suntem martori unei atrocitati petrecuta din intru detaliile care presa dori pun

28.6KB


_______________________________________


pus acum 19 ani
   
ClaudiuTeodor
Membru Senior

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 67
Sarmanul om subcultural, care profitand de indolentza ierarhilor si consilierilor lor osificati pe functii din perioada comunista, a ajuns staret si a facut ceea ce a facut, ca asa a crezut de cuviintza si nu cred ca e de vina vre-o fortza comunista sau ex-comunista sau masona. E pur si simplu prostie umana care s-a dezvoltat ca o excrescentza tot mai des intalnita in curtea fara caini a Bisericii Ortodoxe, vaduvita de adevaratii ei reprezentanti morti cu miile la canal sau in puscariile comuniste. Faptul ca imediat dupa venirea comunistilor la putere din elita bisericii au fost decapitati primii 5 (cinci) mii de reprezentanti si inlocuiti cu 15000 de oameni filo-comunisti/securisti se resimte si acum. Oamenii aceia pusi sub influentza KGB nu numai ca nu au plecat din functii, dar au adus si "generatia securitate", care la randul ei a adus si "generatia SRI". si asta DUPA REVOLUTIE! Institutia a devenit, pe alocuri fieful ei. Si desi necomunistii sunt deja majoritari, ei nu sunt antrenati sa functioneze unitar, ca o falanga macedoneana, asa cum sunt cei antrenati de oamenii vechiului sistem. Pentru aceia e mai imoprtanta apararea intereselor de casta decat ale bisericii, sau cu alte cuvinte biserica este valabila si adevarata pentru ei doar daca interesele recunoscute si afirmate ale bisericii converg cu ale lor. Daca vrei sa faci ceva bun in biserica, dar prejudiciezi relatiile sau interesele castei respective, ei devin uniti ca un bloc impotriva ta, indiferent daca lovesc in interesele pe termen lung ale bisericii.
Si pe tot acest fond se perpetueaza nepotismul in facultatile si seminariile teologice, mai ales la nivel profesoral, la care sunt promovati tot felul de nulitati la catedre de unde de-formeaza structura crestina a studentilor. Si sunt agreati si promovati(vazuti bine)cei cantititativi si nu calitativi, chiar din randul absolventilor. DE aceea avem O GRAMADA de dizidenti care nu se recunosc in politica sistemului institutional actual al bisericii, dar pt ca sunt de formatie teologica nici nu stiu sa se integreze in alta disciplina sau meserie din societate si in consecintza se plafoneaza si daca nu intervine Dumnezeu cu o minune, risca sa se piarda pe parcurs. In schimb parvenitii filo-comunisti/securisti isi aduc odoarele oligofrene si le pun in functii de conducere din care aceia la randul lor isi aduc cunostintele care sunt ca si ei. Si de la nivelul lor in loc sa urmareasca aparitia varfurilor intelectuale, sa-i selecteze, sa-i adune intr-unul sau mai multe proicte si sa-i promoveze, ii ridiculizeaza neintelegandu-i si neoferindu-le sansa de a face ceva la nivel institutional bisericesc. Pentru ca aceia care sunt in functii nu au viziune manageriala si nici nu-i lasa pe cei noi care au viziune tocmai pentru ca cei noi nu sunt din "gashca" filo comunista. Si pe fondul asta  adesea sunt promovati si numiti in functii administrative in parohii sau manastiri acei oameni care stiu sa adune fonduri si sa faca constructii, nu aceia care au calitate spirituala. Si se intampla ca unii subculturali, dar cu tupeu de a aduna fonduri sa dea tonul in domeniul directiei spirituale si astfel ajung tot felul de ciudati in posturi in care fac deservicii bisericii.
Chiar si in facultati conteaza numarul de studenti pt a putea sustine facultatea, si mai putin conteaza abilitatile lor. Cand eram eu la facultatea de teologie, 30% erau fosti absolventi ai unor seminarii de nivel liceal in care fusesera tinuti ca la armata, ceea ce ii determinasera sa aiba lehamite de teologie, dar veneau la teologie inertic nestiind ce sa faca altceva. Aceia erau mai degraba bun de chefuri si afemeiati. alti 30% erau veniti pt ca parintii i-au indrumat pt ca "se castiga bine ca popa". alti 30% pt ca nu au intrat la alte facultati si credeau ca e mai lejer la teolgie, si oricum voiau sa faca si ei o facultate....doar vre-o 10% venisera cu constiintza vie teologica, dar majoritatea erau la a doua facultate si pana la terminarea teologiei vazand balcanismul institutiei s-au intors la alta ocupatie sau cei care au ramas in teologie au ramas marginal, la periferie, tocmai datorita faptului ca sunt cu bun simtz si nu le este in caracter sa dea din coate sau sa vina cu relatii "vechi" sau "noi" pentru a intra in mersul bisericii institutionale.
Asa ca in functiile care ar fi bine sa fie oamei cu constiitza treaza care sa aduca un suflu autentic vegeteaza inconstienti autosuficienti cu un dicursc patriotard si triumfalist, care de cate ori ii vad pe cei autentici ca fac ceva chiar si in afara institutiei inceraca sa confiste respectiva actiune in favoarea institutiei pt ca mai apoi sa culeaga lauri din ce nu au insamantzat, chiar daca duc la faliment activitatea respectiva. Pt ca promotorii respectivelor activitati se retrag cand isi dau seama ca sunt invadati in propria lucrare de indivizi fara scrupule.
Un exemplu ar putea fi almanahul Mitropoliei Banatului de acum cativa ani care era condus de un om viu si cu verva, care realizase cea mai cotata revista teologica din tzara, la acea data. Mentionez dintre colaboratorii la acea publicatie o persoana mai putin cunoscuta si probabil nebagata in seama de catre "sefi", chiar si acum : cardinalul, la acea vreme,  Ratziger. Bineinteles ca acel redactor a plecat din institutie si in locul lui au venit imediat altii...intotdeauna se gasesc


_______________________________________
kalokagatia

pus acum 19 ani
   
Octavian Mihaescu
Membru Senior

Inregistrat: acum 20 ani
Postari: 51
Domnule Claudiu Toader

Subscriu la complectarea D-vs adusa in chestiunea BOR, din pacate acesta este adevarul. Stiu ca la Timisoara s-a demarat un autentic ecumensim, misionarism real si, mai stiu ca Dl Ciuahndu este un sutinator al acestor nobile, necesare actiuni, pentru care fapt permiteti sa va felicit asigurându-va de intreaga mea consideratie, sutinere morala.
In privinta solutiilor si continuari discutiilor, pe care le doriti demara cu mine, va asigur ca sunt deschis in continuare si ca nu am absolut nici o reticienta,dimpotriva.
Observ ca sutneti un observator fin al realitati inclusiv via U.E, impusa PNT-cd. Eu cred ca nu mai renteaza irosi energiile si timpul pentru partide politice, mai ales noi crestini, care trebuie spus cf noi orientari am devenit minoritate toelrata in U.E! Nici un partid declarat crestin adaptat la acest blestemat portocaliu nu mai reprezinta interesele noastre, asta sa fie foarte clar, ptr ca este vizibila, unde PNT-cd, trebuia adapta cea ce s-a si realizat, din pacate Dl Ciuahndu este omul acestei transforamri, poate a fost bine intentionat, nu neg, insa pentru mine omul politic Ciuahnu si PPCD numai reprezinta interesul si sutinerea de care s-a bucurat. Este o formatiune politica ca orcare alta, cu care trebuie sa ne întelgem civilizat, in rest treaba lor!

Cu siguranta ca vor exista si specialisti ai biserici ce vor fi plasati in politica, partidele existente, prin urmare aceasta chestiune ptr mine este rezolvata, depasindu-ma!
Va supun mai jos un apel al D-lui Orasel, ptr informare, nu sunt entuzaiasamt nici macar nu cred a mai fi posibil face ceva.  Cred totusi ca ounitate a noastra a tuturor crestinilor este mai stringenta si prin biserica incerca schimba atât pe noiinsine cât si societatea. Poate ca in acest segment sa avem mai mutle puncte comune cu posibilitati de colaborare si implicare concreta! Deocmadata ma opresc aici!
Doamne ajuta
O.M


-----------------------
Acum este oficial: Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD) nu a existat si nu exista !


Cum este posibil ca mass-media care cunoaste aceasta situatie sa continue promovarea acestui neadevar, ducand in eroare intreaga populatie a tarii ?!





PPCD se poate construi daca initiatorii lui isi strang cele 25.000 de semnaturi si se inregistreaza conform legii. PPCD nu poate fi construit prin daramarea „bisericii nationale a tarii" care este PNTCD si transformarea lui intr-un camin cultural popular democrat asa cum a fost Republica Populara Democrata Algeria.

Initiatorii PPCD au inaintat Tribunalului Bucuresti 5 dosare, cu diferite capete de inregistrare, mentionand in toate PNTCD-ul care in final se transforma in PPCD. Admiterea de catre Tribunalul Bucuresti a tuturor dosarelor sau aprobarea vreunuia dintre ele ducea automat la desfiintarea PNTCD.  In toate dosarele nu exista nici o alta semnatura in afara semnaturilor celor 4 indivizi care cereau dizolvarea PNTCD: Ciuhandu, Orza, Bubenek si pentru conformitate, Petrescu. Aceasta ne aminteste de anul 1947 cand PNTCD a fost dizolvat de catre Partidul Comunist si conducatorii lui arestati.   In anul 2005 s-a incercat acelasi lucru, cu singura deosebire ca adevaratii PNTCD-isti  nu au mai fost arestati, ci au fost inlocuiti cu oamenii asa-zisului PPCD.

1.      In dosarul nr.10/P/2005 depus la Sectia a IV-a Civila a Tribunalului Bucuresti s-a cerut

crearea Aliantei Politice „Polul Popular Crestin Democrat" in forma prescurtata PPCD, constituita de catre PNTCD si URR. In sedinta din 6 Iunie 2205 a Tribunalului Bucuresti, grupul nostru s-a opus acestei cereri, solicitand respingerea acestei aliante care, acceptata, ar fi creat in fapt PPCD. Instanta, in urma ascultarii si dezbaterii argumentelor prezentate de catre PNTCD si URR pe de o parte si grupul nostru pe de alta parte, a hotarat prin decizia civila nr. 25/06.06.2005 pronuntata in sedinta publica de catre Tribunalul Bucuresti, respingerea ca neintemeiata a cererii principale de constituire a aliantei PPCD si admiterea cererilor noastre de interventie.

2.      In dosarul nr. 16/P/2005 depus la Sectia a V-a Civila a Tribunalului Bucuresti, s-a depus

„cererea de inregistrare a comasarii prin absorbtie a URR in PPCD". Grupul nostru a pledat in fata instantei aducand argumente puternice si aratand ca in fapt si aceasta acceptare ar duce pe o alta cale, implicit, la crearea PPCD. Grupul nostru a cerut ca URR sa fie comasat prin absorbtie de catre PNTCD, URR-ul urmand sa fie radiat din registrul partidelor politice, iar membrii URR sa fie acceptati numai individual daca doresc sa se inscrie in PNTCD, fara ca vechimea in URR sa fie considerata vechime in PNTCD.

2.1.    Tribunalul Bucuresti, in sedinta publica, a dispus prin sentinta civila nr. 33/14.06.2005 pronuntata in aceasta cauza „inregistrarea comasarii prin absorbtie a URR in PNTCD. Dispune radierea URR din Registrul Partidelor Politice si accepta cererile intervenientilor. Cu drept de contestatie in 5 zile."

2.2.    Ca urmare a acestei sentinte, reprezentatii URR in PPCD – domnii Cosmin Alexandru fostul presedinte al URR si Adrian Pop secretar general al URR si-au dat demisiile din toate functiile detinute in PPCD si au parasit sediul central. Acelasi lucru s-a intamplat in majoritatea filialelor din tara.

3.      In dosarul 11/P/2005 depus la Sectia a IV-a Civila a Tribunalului Bucuresti s-a cerut

„Inregistrarea modificarii intervenite in Statutului partidului a Art.2 alin.1 … in sensul schimbarii denumirii partidului din Partidul National Taranesc Crestin Democrat, in forma prescurtata PNTCD, in Partidul Popular Crestin Democrat in forma prescurtata PPCD (PNTCD)." In sedinta din 6 Iunie 2005, presedinta completului a acceptat cererile grupului nostru de interventie si concluziile scrise pe care le-am prezentat, hotarand data de 20 Iunie pentru dezbatere, cand a hotarat conexarea tuturor dosarelor depuse de PNTCD la Tribunalul Bucuresti, in special a dosarelor 4/P/2004 si 17/P/2005, care se aflau la Curtea de Apel, cerand sa nu fie puse pe rol ci sa fie inapoiate Tribunalului Bucuresti la Sectia a IV-a Civila.

4.      Dosarul nr. 17/P/2005 depus la Sectia a V-a Civila   a Tribunalului Bucuresti, este dosarul

Congresului din 5-6 Martie 2005 de unire a PNTCD cu URR si crearea PPCD, depus spre aprobare tribunalului. Acest dosar a fost suspendat pana la solutionarea dosarului nr.16/P/2005.

4.1      Asa cum v-am descris la pct.2, in urma sentintei civile nr.33/14.06.2055 data in dosarul nr. 16/P/2005, URR nu mai exista si prin urmare dosarul nr. 17/P/2005 nu mai are obiect.

5.      Dosarul nr. 4/P/2004 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti este dosarul depus de PNTCD in

urma Congresului din 7 August 2004.  Din motive pe care inca nu le cunoastem, Congresul PNTCD din 7 August 2004 este inca neinregistrat si odata cu el intreg partidul. Dupa cum stiti, dupa fiecare schimbare de conducere sau orice modificare, statutul si intreaga noua conducere trebuiesc reinregistrate. La ora actuala, oficial juridic, presedintele PNTCD este inca dl. Ciorbea.

5.1         Dragii mei, sper ca inca va amintiti ca la Congresul din 7 August 2004 noi am propus si Congresul a adoptat in unanimitate ca toata conducerea PNTCD la toate nivelele sa depuna cerere la CNSAS si sa obtina dosarul politic personal. Aceasta propunere a disparut din procesul verbal al sedintei Congresului, desi fusese votata de toata lumea. Dupa cate stiu, eu sunt singurul care am obtinut acest lucru iar dosarul meu politic sta la dispozitia tuturor celor care doresc sa-l citeasca.

5.2         Statutul PNTCD inregistrat in anul 1990 prevedea alegerea presedintelui si a conducatorilor PNTCD in mod democratic, prin vot direct si secret exprimat in urma depunerii mai multor candidaturi pentru aceeasi pozitie, nu prin motiuni sau ridicare de maini specific dictaturilor.

5.3         Alegerea presedintelui PNTCD la 7 August nu a fost o schimbare ci numai o promovare. A fost o continuare a aceleiasi politici gresite din trecut, care nu putea sa fie schimbata prin alegerea noului presedinte care ani de zile din pozitia sa de presedinte al Consiliului National de Conducere al PNTCD a sustinut aceeasi politica fara nici un fel de opozitie.

5.4         Statutul PNTCD de „conducere colectiva prin motiune" a fost modificat in anul 2001. Dupa aceea a mai fost modificat inca o data sau de doua ori pana in 2004, iar la ora actuala nu se cunoaste daca acest statut modificat a fost inregistrat la tribunal. Daca nu a fost inregistrat, Congresul din 7 August 2004 a fost nelegal. Tribunalul va stabili acest lucru.

6.      La recentele alegeri electorale din 2004, PNTCD a avut un rezultat dezastuos. In cateva cuvinte vom analiza impreuna acest lucru. Datele finale ale alegerilor arata ca PNTCD a avut putin peste 2%, iar presedintele PNTCD care a fost candidatul la presedentie al partidului a obtinut in jur de 1.5%. Este singurul presedinte al unui partid care a obtinut mai putin decat partidul si care conform promisiunilor facute de el insusi la Congresul din 7 August si in numeroase aparitii la televiziuni nu si-a tinut cuvantul dat, prezentandu-si demisia. Amintiti-va de comunistul trotkist Lionel Jaspin, primul ministru al Frantei care a demisionat imediat dupa o infrangere mai putin dezastuoasa in fata adversarilor sai. - Noi nu am avut aceasta onoare.

6.1.    Candidatul PNTCD in alegeri a fost inconjurat de fosti activisti ai PCR, de tineri care nu aveau nici o pregatire politica, economica sau de guvernare a unei societati libere si democratice. 1) Si-a numit in staff-ul de campanie sfatuitori apropiati de tipul fostilor sefi de cadre si serviciu personal. 2) Nici unul dintre ei, in frunte cu candidatul, nu are vre-o pregatire in conducere democratica, economie, sistemul pietii libere si pluralitatea sistemelor politice. 3) Partidul n-a avut nici un mesaj, platforma sau program. 4) Organizarea si conducerea campaniei electorale ca si pregatirea grupului de conducere a fost unul dintre cele mai slabe din tara. 5) Candidatul PNTCD nu a fost un lider carismatic, si nu   a angrenat social comunicarea cu publicul. 6) Desi s-au cheltuit doua treimi din banii campaniei electorale a PNTCD pentru candidatul la presedentie al partidului si acesta a aparut   in ultima luna de campanie de peste 14 ori la toate canalele de televiziune - mai mult decat Nastase si Basescu –, datorita lipsei de mesaj, lipsei de program, a felului de comunicare, a lipsei de dinamism si fara nici un punct de impact pentru interesele tarii, am avut rezultatele dezastruoase de care am vorbit la inceput.  7) A avut in jurul sau numai oameni necalificati, lipsiti de experienta, corupti si plini de orgolii si nu si-a deschis urechea la nimeni altcineva decat la acestia.

6.2.    Oricum, presedintele ales ne spune mereu ca totul este in regula, deoarece Mr. Martens seful PPE si fostul prim ministru socialist al Belgiei il sprijina. In loc sa accepte greselile si sa-si asume responsabilitatile, presedintele impreuna cu intreaga coducere a PNTCD, gasesc ca partidul este de vina, datorita numelui lui istoric si   a greselilor oamenilor din guvernarea din 1996-2000 care totusi sunt inca mentinuti la conducerea partidului.

6.3.    Este inadmisibil intr-o societate democratica, in cadrul unui partid politic, ca oamenii care candideaza din partea acestui partid sa plece din tara in timpul intregii perioade electorale, sa mearga in circumscriptiile, sectoarele sau judetele in care candideaza o data pe luna sau cel mult de doua ori, sa nu-si cunoasca alegatorii, sa nu scoata un ban din buzunarul lor, sa caute sponsori in randurile celor care sunt impotriva partidului, sa stea acasa, iar in dimineata zilei de luni dupa alegeri, cand nu s-au vazut pe listele de deputati sau senatori alesi, sa dea vina pe partid. Dar acest lucru s-a intamplat in PNTCD. Se pare ca s-a facut tot ce este posibil ca PNTCD sa nu intre in parlament, ca astfel, dandu-se vina pe numele sau istoric „perimat" sa poata fi desfiintat si transformat in PPCD.   

7.      Astazi, 25 Iunie 2005, are loc Congresul Partidului Democrat (PD), care fara sa-si schimbe

numele, bate – se pare cu succes – la usa PPE. Este ridicol sa citesti in ziare ca PPCD-ul d-lui Ciuhandu garanteaza la PPE numai pentru PD, cand la congresul PPCD din 6 martie 2005 nu a participat nici un delegat important din conducerea PPE, iar la congresul PD de astazi, participa Secretarul General al PPE. Probabil ca PPE are o politica populara si democrata: democrata – deoarece accepta pe toata lumea si populara – pentru ca indiferent de principii crestine sau activitati din trecut, sunt bine veniti toti cei care maresc numarul de membri. Dar ne intrebam unde este principiul sistemului politic social-crestin in contextul indisolubil al guvernarii judiciare, administrative si politice subordonate principiilor crestine ?

8.      In incheiere, va prezint intentia ascunsa a initiatorilor desfiintarii PNTCD si creerii PPCD

asa cum este redata de ziarul Evenimentul Zilei de Miercuri 15 Iunie 2005, data la iveala de catre Partidul Democrat in urma renuntarii acestuia la sustinerea lui Adrian Dimitriu (vicepresedintele PPCD) pentru sefia Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR): „Surse din Consiliul National al Coalitiei (formata din PNL si PD) au declarat ca Partidul Democrat (PD) a promis PPCD postul de director interimar al SRR, ca favoare in schimbul unei fuziuni necesare (intre PD si PPCD – n.n.) pentru apropierea de Partidul Popular European. Dupa ce varianta fuziunii a cazut, PD-ul si-a retras sprijinul pentru Dimitriu, vicepresedinte al PPCD."

9.      In reorganizarea PNTCD pe care noi o cerem in instanta, apelam la dumneavoastra ca toti

oamenii cu sentimente fata de natiunea si poporul roman, cu convingeri si principii ale adevaratului PNTCD sa nu ingaduim ca aceasta reorganizare sa fie facuta tot de aceia care au dorit desfiintarea PNTCD. Bunul simt al taranului nostru l-a indemnat intotdeauna sa nu aduca sa-i reconstruiasca casa tot pe aceia care i-au dat foc.



     Grupul nostru face un apel la toti membrii PNTCD si la toti romanii sa ne sustina in aceasta   reorganizare a partidului si sa se implice activ - ei insisi sa fie sponsorii si sustinatorii acestei reorganizari – sa promovam o platforma cu un program de schimbare profunda a relatiilor si structurilor sociale cu puncte clare de interes pentru toate paturile sociale ale tarii. Dorim ca toate acestea impreuna sa serveasca interesul national al Romaniei, sa alegem un lider energic, combativ, pregatit in domeniul de guvernare, social economic si politic, cu un impact de comunicare asupra populatiei. La ora actuala acest program exista, si trebuie numai sa pregatim intilnirea nationala pentru discutarea si transformarea lui intr-un program alternativ de guvernare. Exista toate mijloacele necesare – logistice si banesti.

            Asteptam sugestiile dvs.   La aceasta ora majoritatea oamenilor din tara este preocupata de soarta PNTCD, in special tinerii plecati din tara si care vor sa se intoarca.



Al dvs,

Dr. Lucian Orasel





P.S.       Pentru toti cei care doresc copii complete dupa deciziile Tribunalului Bucuresti, va rog sa

trimiteti la adresa de mai sus 15 USD pentru romanii din strainatate si 100.000 lei pentru romanii din tara. Acesti bani sunt ceruti de grupul nostru nu pentru compensarea miilor de dolari cheltuiti in procesele pentru salvarea PNTCD, ci ca o confirmare a afiliatiei dvs. la PNTCD si a interesului pentru acest partid si ingaduiti-mi sa va rog sa o intelegeti ca o daruire si o indatorire fata de sacrificiile PNTCD pentru tara noastra si dorinta dvs. de participare la redresarea Romaniei


_______________________________________


pus acum 19 ani
   
P.Cory
Administrator emerit

Din: Lugoj/Arad
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 756
PNT la origine avea multi lideri provenind din laicatul greco-catolic dar astazi nu cred ca mai este cazul.Raportul posrevolutionar cu ideile catolice a existat datorita Doctrinei sociale a Bisericii preluata partial.

pus acum 19 ani
   
Octavian Mihaescu
Membru Senior

Inregistrat: acum 20 ani
Postari: 51

P.Cory a scris:

PNT la origine avea multi lideri provenind din laicatul greco-catolic dar astazi nu cred ca mai este cazul.Raportul posrevolutionar cu ideile catolice a existat datorita Doctrinei sociale a Bisericii preluata partial.




As este, dupa 89, am coaguilat un grup crestin, majoritatea celui a lui Ioan Alex din care fac si eu parte, si , Petre Tutea, Pr Galeriu, Staniloaie, acest grup a fost decimat!


_______________________________________


pus acum 19 ani
   
P.Cory
Administrator emerit

Din: Lugoj/Arad
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 756
Eu maw refeream la laicii greco-catolici...

pus acum 19 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la